Początki firmy sięgają 1900 r. kiedy moja rodzina rozpoczęła tłoczenie oleju lnianego.
Wytwarzania zaniechano w roku 1939, ale tradycję olejarstwa przekazywano w rodzinie z pokolenia na pokolenie. Po ukończeniu Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu postanowiłem w 2012 r. przywrócić działalność firmie rodzinnej.
Ponownie uruchomiliśmy produkcję, wykorzystując nowoczesną metodę tłoczenia na zimno, pozwalającą najlepiej zachować właściwości zdrowotne oraz walory smakowe i zapachowe produktu naturalnego.
Od początku swojej działalności przykładamy wielką wagę do jakości oferowanych produktów. Tam, gdzie tylko jest to możliwe, wykorzystujemy nasiona polskie, zaś olej lniany jest produkowany z siemienia lnianego z naszych własnych upraw.
Jesteśmy małą rodzinną firmą, której priorytetem jest jakość oraz zadowolenie klienta.
Wojciech Misztal